Lifestyle ja Hyvinvointi

Tumppasin ja lopetin tupakanpolton lopullisesti

Tumppasin vuosi sitten lopullisesti

Joidenkin kirjoitusten ja tutkimusten mukaan, maalimasta löytyy tupakan polttajia edelleen noin miljardi, eikä trendi ole hyvä. Joka vuosi tupakoinnin takia kuolee 5-7 miljoonaa ihmistä. Ymmärrän itse, että lopettaminen ei todellakaan ole niin perkeleen helppoa. Olen yrittänyt tumpata lopullisesti kymmeniä kertoja, ja aina kokeilu loppui epäonnistumiseen. Ja tämä olikin perimmäinen syy minkä takia epäonnistuin. Näin lopettamisen kokeiluna, enkä lopullisena tumppaamisen.

Polttaminen on, kuten kaikki tiedämme, erittäin haitallista kehoillemme. En nyt halua silti enää saarnata tässä vaan haluan auttaa ehkä muita jotka ovat miettineet lopettamista lopullisesti. Nämä vinkit siis toimivat minulle.

Voi olla, että muille jotkut muut temput toimivat paremmin. Mutta sanotaan vielä näin. En olisi ikinä lopettanut kaiken saarnaamisen takia, vaan sen takia, että rupesin huomaamaan, että terveyteni ja elämäni laatu oli heikentymässä rajusti. Voin tähänkin vain sanoa, että lopettamisen jälkeen, kaikki menee parempaan suuntaan.

Apua tupakoinnin lopettamiseen saat stumppi sivustolta.

Miten pääsemme pahimmista oireista eroon?

Kuten kaikki tupakan polttajat tietävät, tulee heille aivan uskomattoman kovat ahdistukset jo pari tuntia lopettamisen jälkeen. Voi olla erittäin helppoa vain käydä kaupasta ostamassa askin röökiä, jos oireet ovat liian pahat. Ja himoista ei oikeastaan pääse ikinä eroon kokonaan. Ne tulevat ja menevät, mutta sitä on vaan pakko yrittää laittaa vastaan. Parasta on, jos pystyt vain ohittaa nämä, ja odottaa että ne menevät ohi.

Minulla tupakanhimo ei oikeastaan kahden ensimmäisen kuukauden aikana ikinä mennyt ohi, joten koitin suunnitella itselleni erimuotoisia aktiviteettejä ja mielelle tekemistä, jotta ajatukset eivät pyörisi kellon ympäri tupakan ympärillä.

5 askelta tupakoinnin lopettamiseen

Olen tehnyt helpon suunnitelman kaikille jotka miettivät tupakoinnin lopettamista. Lopettaminen on äärimmäisen vaikeata, mutta seuraamalla tätä helppoa ohjelmaa, olet joo 5 askelta lähempänä lopettamista.

Valmistaudu lopettamiseen

Ennen kun edes aloitat koko lopettamisen prosessin, yritä jo valmiiksi muuttaa elämäntapojasi. Varsinkin tupakanpolttoon liittyvät tavat. Vaihda vaikka tupakkamerkkiä ja valitse kaikista huonomman makuisen tupakan. Näin ollen sinun tekee vähemmän mieli tupakoida. Muuta myös tupakointi ”aikatauluasi”. Älä polta heti aamusta, vaan polta vasta matkalla bussipysäkille. Näin koitamme päästä eroon rutiininomaisesta tupakoinnista.

Kiteytettynä, muuta kaikki elämässäsi mikä on yhteydessä tupakointiin. Ota aina rappuset alas tupakkatauolle hissin sijaan. Esimerkkejä löytyy vaikka kuinka, ja sinun pitää itse muuttaa isoimmat rutiinit sellaiseen suuntaan, että sinun rutiineihisi, tulee mahdollisimman isot muutokset.

Mielen hallintaa

Toinen askel, on yrittää huijata itseäsi uskomaan, että et olekaan tupakan polttaja. Jos joku tarjoaa sinulle tupakkaa. Esitä todella lujasti, että vihaat tupakkaa ja työnnä jopa tupakka pois edestäsi. Kun teet tätä jatkuvasti, huomaat pian, miten alat pikkuhiljaa pitää itseäsi tupakoimattomana ihmisenä.

Kerro kaikille lopettamisestasi

Kerro kaikille läheisille ja tuttaville että olet lopettanut. Näin sinulle tulee enemmän paineita myös pysyä tupakoimattomana. Ystävien ja läheisten tuki on myös todella iso apu, joten anna heidän auttaa sinua ja tukea sinua vaikeilla hetkillä.

Hyppää takaisin hevosen selkään

Monet kokeilevat lopettamista lukuisia kertoja ennen kuin he siinä onnistuvat. Älä tunne itseäsi häviäjäksi, vaikka sorrut. Hyppäät heti takaisin hevosen selkään ja yrität vielä lujempaa lopettaa tupakan polttamisen. Seuraava kerta voi aina olla se kerta, kun selätät tupakanpolttamisen lopullisesti.

Muuta elämäntapojasi

Tämä on ehkä tärkein askel kohti tupakoimattomuutta. Röökin poltto on yleensä aika rutiininomaista touhua, ja mikäli muutat elämääsi sellaiseen suuntaan, mihin ei kuulu tupakka, on sinun myös helpompi pysyä erossa tuosta myrkystä.

Älä jätä ystäviäsi äläkä pelkää sosiaalisia tilanteita. Mutta silloin kun työkaverisi menevät tupakkatauolle, voit mennä, vaikka työkaverisi pöydän viereen juttelemaan niitä näitä. Voit käydä keittämässä itsellesi kupin teetä. Mitä vain, kunhan saat jotakin muuta tekemistä kuin tupakan polttamisen.

One thought on “Tumppasin ja lopetin tupakanpolton lopullisesti

  1. Erittäin hienoa että olet pystynyt lopettamaan. Olen itse juuri lopettamassa ja voin kertoa, että mikään helppo tehtävä tämä minulle ei ole. Kaikkea hyvää ja toivottavasti tämä ei ole pelkästään lakko, vain lopuulinen loppu röökille!

Comments are closed.